Napi 7 perc relaxáció anyáknak

A munkám során nagyon sok anyával beszélgettem arról, hogy nincs idejük magukra! Ez elszomorított, mert tudtam, hogy mennyi energiát lehet nyerni egy rövid időtől is. Aztán amikor én is anya lettem, elég gyorsan felismertem, hogy bizony nem könnyű mindent háttérbe helyezni, és csak magamért tenni valamit. Tudatos munkával, és célirányos tervezéssel mégis látványos eredményt értem el. Kisgyermekkel együtt építettem fel a Szelényi Anya Akadémiát, tehát nemcsak elláttam a gyerekemet, háztartást, de még önfejlesztésre, képzésre és honlap elkészítésére, tananyaggyártásre is lett időm.

Mindennek az alapja az volt, hogy eleinte csak 7 percet időt fordítottam tudatosan magadra.

Mit gondolsz, mi történne, ha csak ennyi időt legalább magadra szánnál?

Megsúgom: jobb lenne a napod, a heted és az egész kisgyerekes időszakod.

Hogyan is tehetném ezt meg? Egy csecsemővel élek együtt!! Teljes figyelmet és törődést igényel. Nincs egy szabad percem sem.”

Spoiler-veszély: Ha nagyobb lesz a gyereked, akkor is ugyanezt fogod érezni! Példának okáért, amikor ezt a cikket írom, a 4 éves fiam épp a teraszajtó előtt “tevékenykedik”, kinn szakad az eső, így a kerti móka elmaradt. Tegnap este is esett, így szomszédtól megörökölt rózsaszín locsolókanna valahogy bekerült a lakásban. De nem ám vízzel van megtöltve? (Arra is megvan a megfelelő eszköze, és épp használja is a spricnit: “Ablakot mos”.

Amikor megkérdezem mit csinál: Zsebkendőt kért tőlem, így még egy kicsit büszke is voltam, hogy milyen ügyes, meg is törli már az ablakot.

Korai volt az öröm. A víz már egy-egy hangyát úsztat a teraszajtó előtt, és hogy “simán rá tudjunk menni”, így egy nagy adag homokkal is meg lett “öntözve”. Buli van…vagy nem?
Szóval később sem igényelnek kevesebb figyelmet. Sok-sok félbehagyott munka, szöveg foltozás. Mégis egyensúlyban vagyok, mert van énidőm! Nem leszek annyira ideges, nem borulok ki, és képes vagyok meglátni a szépséget benne: Úgy élvezi a munkát! Az összetakarításba apa is segít! Szerintem ő ezt nagyon jó közös időtöltésnek vélte. Azért sikerült azt is megbeszélni, hogy ennek nincs itt így a helye. Mindezt veszekedés, kiabálás, kiakadás nélkül…mindezt azért, mert egyensúlyban vagyok! Van énidőm!

Te mit szeretnél?

  • Szeretnéd, hogy gyermekedre mindig legyen energiád?
  • Szeretnéd, hogy ne fáradj el a nap végére?
  • Szeretnéd, hogy legyen erőd többet mosolyogni?
  • Szeretnél kreatív maradni?
  • Szeretnél többet mókázni?

Ha ezeknek a kérdéseknek a valamelyikére is igen a válaszod, akkor biztatlak, hogy próbáld ki ezt a 7 perces relaxációt!

Töltsd le, és hallgasd meg!

  • fél füllel hallgathatod akkor is, ha a gyerek mellett, vagy
  • de az sem baj, ha ő is hallgatja veled
  • akár házi munka végzése közben, akár sportolásnál

Az audioanyagot én mondom fel, és férjem gitározását hallgathatod közben! A relaxációnak csak azokat az elemeit tettük bele, melyekkel a tested az elengedés és feltöltődés fázisaiba kerülnek, így nem szükséges az, hogy nyugodt, fekvő pozícióban legyél, mondhatom, hogy szinte bármilyen tevékenységet végezhetsz alatta, ami nem igényel akkora koncentrációt tőled!

Javaslom, hogy alkalmazd minden nap! Ha legalább 30 napon keresztül végzel egy új szokást, akkor az sikeresebben beépül, mintha csak heti pár alkalommal tennéd.

Kívánom, hogy megtaláld a napodban azt a 7 percet, amit ezzel tölthetsz! Hidd el, nem lesz nehéz, annyi mindenre el tud menni fölöslegesen, míg ha ezt a relaxációt hallgatod, befelé figyelsz, magadért teszel, akkor boldogabb és elégedettebb leszel!

Töltsd le a napi 7 perc relaxációs audio-t!

Kezdd el, és valósítsd meg, építsd be a hetedben! Mindennap! Adj hírt erről nekünk az AnyaAkadémia Közösségben!
0 válasz

Kérdésed van a tananyaggal kapcsolatban?

Tedd fel nekem hozzászólásban, hogy mások is tanulhassanak a válaszból!
A "Hozzászólás küldése" gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatót!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük